Nově v naší nabídce naleznete skvělou Italskou značku čistících prostředků Puly Caff

Káva Nikaragua El Progreso

Kód: CODE-921551 CODE-921552 CODE-921553 Zvolte variantu
274 Kč / ks 530 Kč / ks 1 039 Kč / ks od 274 Kč / ks 238 Kč bez DPH 461 Kč bez DPH 903 Kč bez DPH od 238 Kč bez DPH
Skladem u dodavatele Skladem u dodavatele Skladem u dodavatele Zvolte variantu
Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
8.7.2022 8.7.2022 8.7.2022 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Rum, brusinky, červené ovoce

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva s krásnou vůní a komplexní chutí

Káva je určena na filtr

  • Rum
  • Brusinky
  • Červené ovoce

Čtvrtá generace kávových farmářů

Kávovou farmu El Progreso o velikosti 10,5 hektaru spravuje Salomon Chavarria a jeho synové Norlan a Uriel, zástupci třetí a čtvrté generace pěstitelů kávy. Farma se nachází v nadmořské výšce 1050 m n. m. v obci El Tabaco, El Cuá, Jinotega, Nikaragua. Farmu založil Benito Chavarria, pradědeček Norlana a Uriela a pro tuto rodinu představuje káva kulturu a tradici.

Plantáže jsou osázeny převážně odrůdou Sarchimor. Káva se nesuší na farmě (v horských oblastech na to není prostor), ale každý den se s ten den nasbíranou kávou cestuje přibližně 200 km do zpracovny, kde se suší na tzv. "patio". Až letos si můžou z peněz, které obdrželi za prodej kávy, dovolit postavit africké postele. Na sklizeň se najímají "putovní sběrači", kteří na farmě žijí po dobu sklizně (přibližně 3 měsíce) a potom se přesídlí na jinou farmu, kde aktuálně sklizeň začíná. Farma používá tři základní metody zpracování kávy: suché, honey a mokré. Farmy rodiny Chavarria byly jedněmi z prvních farem v regionu, které nabízely výběrovou kávu a experimentovaly s jinými metodami zpracování než s promytým zpracováním. 

Zatímco Norlan a Salomon řídí zemědělskou stránku farmy, Uriel dohlíží na kvalitu. Společně tak vytvářejí dynamický pracovní tým, který dohlíží na celý řetězec zpracování kávy až po dodávky do pražíren. Jejich cílem do budoucna je zřídit vlastní laboratoř na ochutnávání kávy.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení