Neuvěřitelně hladká káva s jemnou chutí oříšků a nugátu, vyladěná na espresso.
Káva je určena na espresso
- Nugát
- Lískový ořech
Rodinná farma Sitio Nossa Senhora s historií od roku 1965
Ana Maria Borges Ferreira, šla po stopách svého otce Manoela Teodora Ferreiry, který začal vyrábět kávu v malém množství již v roce 1965. Ana Maria byla fascinována náklonností, kterou její otec ke kávě měl a má dodnes.
V roce 2008 se Ana Maria a její manžel Luciano Borges Ferreira rozhodli investovat do výběrové kávy a koupili další pozemky s nadmořskou výškou od 1050 do 1259 metrů. Tato země byla situována s příznivým mikroklimatem a rozmanitostí vhodnou pro výrobu výběrové kávy.
V roce 2015 Ana Maria Borges vyhrála v soutěži Coopervass Competition s 87 body.
Během sklizně se kávy sbírají ručně, pak se umístí na terasy na 7 - 10 dnů, dokud káva nedosáhne vlhkosti pod 11%. Káva je během dne obracena každé 2-3 hodiny, aby bylo zajištěno rovnoměrné schnutí. Poté se káva nechá 30 dní odpočívat v silech a poté se vyloupe a znovu se rozdělí na dvě třídy, přičemž pouze nejvyšší stupeň se použije pro export.
Kód | Kód: CODE-921331 CODE-921332 CODE-921333 CODE-921334 Zvolte variantu |
---|---|
Kategorie: | Káva na espresso |
Cupping skóre: | 83.75 bodů |
Zpracování: | Suché |
Sklizeň: | 2020 |
Odrůda: | 100% arabica | Mix |
Nadmořská výška: | 1059 - 1259 m.n.m. |
Zpracovatelský závod: | Fazenda Zaroca |
Majitel: | Gilberto Basilio |
Oblast: | Minas Gerais |
Země: | Brazílie |
Kontinent: | Jižní Amerika |
Chuť: | Plné hladké čokoládové tělo bez acidity |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.