Od 19.7 - 23.7 máme dovolenou. Vaše objednávky budeme vyřizovat po našem návratu. Děkujeme za pochopení. Tým KathyCoffee.cz

Káva Guatemala El Rincon

Neohodnoceno
Novinka
Káva Guatemala El Rincon
Třešně, švestky, hořká čokoláda
249 Kč / ks 479 Kč / ks 900 Kč / ks od 249 Kč / ks 217 Kč bez DPH 417 Kč bez DPH 783 Kč bez DPH od 217 Kč bez DPH
Můžeme doručit do:
28.7.2021 28.7.2021 28.7.2021 Zvolte variantu
Skladem u dodavatele Skladem u dodavatele Skladem u dodavatele Zvolte variantu

Plné a sladké tělo
se šťavnatou jablečnou aciditou

Káva je určena na espresso

  • Třešně
  • Švestky
  • Hořká čokoláda

25 hektarů plantáží, vápencové kopce, stabilní klima a produkce těch nejlepších káv, to je farma El Rincon

El Rincon je 25 hektarová farma, která se nachází v údolí vápencových kopců díky čemuž je chráněna před teplým, suchým větrem a výkyvy klimatu. Podnebí je velmi stabilní s vysokou relativní vlhkostí, která spolu s půdou v oblasti Huehuetenango definuje chuťový charakter této farmy.

Roberto Molina byl bratrancem Jorge Videse, prvního majitele Finca La Bolsa (v roce 2020 byla také v naši nabídce), a farmy koupili a založili přibližně ve stejnou dobu. Roberto zemřel v roce 2009, nyní se stará o farmu jeho žena Yolanda Galindo, manažerem farmy je Renardo Ovalle, který přeměnil produkci běžných káv na mikroloty zaměřené na kvalitu. Mnoho keřů jsou původní rostliny odrůdy Bourbon a Cattura z dob založení farmy, Renardo se ale snaží o výsadbu nových rostlin těchto odrůd spolu s dalšími exotickými odrůdami, aby plantáž omladil.

Fermentace a mokré zpracování

Káva je fermentována za sucha v kachlových nádržích po dobu 18-24 hodin, poté je omyta a tříděna v kanálech. Po vymytí slizu je káva namočena přes noc do čisté vody. Tento krok je běžnější v africkém zpracování a v Guatemale je vzácný, ale přispívá k jedinečnému profilu šálku této farmy.

 

Minimální trvanlivost kávy je 3 měsíce od data pražení. Datum pražení uvádíme vždy na etiketě kávy. 

Kód Kód: CODE-921477 CODE-921476 CODE-921475 Zvolte variantu
Kategorie: Káva na espresso
Zpracování: Mokré
Kontinent: Střední Amerika
Země: Guatemala
Sklizeň: 2019/2020
Cupping skóre: 85 bodů
Odrůda: 100% arabica | Caturra, Bourbon
Nadmořská výška: 1500 m.n.m.
Zpracovatelský závod: El Rincon
Majitel: Yolanda Galindo de Molina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: